Nederlands

Beste imkerin en imker,
hartelijk welkom op de homepage van het bevruchtingsstation Ternell en bedankt voor de interesse.

Voorschriften voor de organisatie van het bevruchtingsstation Ternell
Beste imkerin en imker,
we verheugen ons over uw bezoek aan ons bevruchtingsstation . Onze opzet is om U goede Carnica darrenvolken voor uw koninginnen , ongeacht ras ,ter beschikking te stellen.
Om te zorgen voor een goede werking, vragen wij U de volgende regels te beachten:
• Voordat U een jonge koningin bij ons brengt is een plaatsreservering enige dagen ervoor onder arnold.francois@posteo.be. Geeft U daarbij a.u.b. aan , met hoeveel bevruchtingskastjes ( typekastje ) U wilt komen. Let u bj de planning van de koninginnenteelt erop , dat de koningin bevruchtings bereid is ( ca.3 à 4 dagen na het uitlopen ), omdat de verblijfsduur op het bevruchtingsstation op 2 weken begrensd is. Voor eventuele dringende noodgevallen geeft U a.u.b. uw telefoon- of handynummer bij de aanmelding op.
• Bij de aankomst op het bevruchtingsstation neemt u contact op met één van de verantwoordelijke aanwezigen .Ze zullen U een plaats aanduiden. Bovendien is de prijs voor het opstellen direct af te rekenen.
• Let U op , dat uw bevruchtingskastje darrenvrij is , met genoeg bijen en genoeg voedsel ( geen honing) voor twee weken. Voor een eenvoudige controle dient er tussen de wasramen en het deksel een doorzichtige plastiek folie of schijf te liggen. Bovendien moet ze uw naam of uw initialen dragen.
• Als U uw koningin weer heeft opgehaald, zijn wij U dankbaar voor een korte terugmelding aangaande de kwaliteit en de hoeveelheid.Ook voor andere bemerkingen en verbeteringsvoorstellen hebben we altijd een open oor, omdat de optimering van het bevruchtingsstation ons alle aangaat.
• Voor meer informatie wijzen we naar de bevruchtingsstationregels

Verordering voor het bevruchtingsstation Ternell
De Vereniging heeft zich als doel gesteld , door de kweek van produktieve en zachtmoedige koninginnen het bijenhouden in de regio kwalitatief te verbeteren. Om dit te bereiken werd er een bevruchtingsstation in Ternell met uitgezochte carnica-darrenvolken ingericht.
• Het bevruchtingsstation neemt onbevruchte koninginnen als ook uitkomende rijpe koninginnecellen aan. Een succesvolle paring wordt niet gegarandeerd.
• Vooraf melding met opgave over het aantal koninginnen, het ras , soort van het bevruchtingskastje is wenselijk, omdat een plaats kan gegarandeerd worden. Het ophalen moet op z´n laatst 14 dagen na inlevering gedaan worden. Voor bevruchte koninginnen kan naar afspraak een attest worden opgesteld. Indien een koningin niet wordt opgehaald , vervalt ze aan het bevruchtingsstation.
• De darrenvolken zijn door het “Bieneninstitut Mayen” Dld. op vuilbroed zuiverheid onderzocht.Er mogen geen koninginnen uit gebieden waar gezondheids beperkingen gelden aangeleverd worden. De aangeleverde bevruchtingskastjes moeten darrenvrij en op het deksel de naam en het adres van de kweker staan vermeld.Bevinden zich darren in het bevruchtingskastje wordt de gehele zending afgewezen.                                                                 • Buitenlandse aanmelding moeten een geldig gezondheidscertificaat hebben
• De kweker is voor de goede en voldoende voedselvoorziening ( geen honing) van zijn bevruchtingskastje verantwoordelijk
• Voor iedere opstellling van een bevruchtingskastje wordt een vergoeding gevraagd. De vergoeding is bij het aanleveren te voldoen.
• De vereniging neemt geen verantwoording voor beschadigd of verloren gegaan materiaal
• Deze verordering kan in Ternell ingezien worden en geldt bij het aanleveren als bekend. Niet nakomen kan tot voorlopige of definitieve uitsluiting van het bevruchtingsstation leiden.

Beschrijving van de ligging                                                                                                Onze bevruchtingsstation bevindt zich op het terrein van het natuurcentrum “Ternell” Dit ligt midden in de Hoge Venen aan de weg van Eupen(B) naar Monschau (D). Voor Uw GPS: Belgien / Eupen / Ternell 2

Aanmelding

arnold.francois@posteo.be

Aanlevering
We bekommeren onze inrichting steeds te verbeteren
en zijn daarom voor constructieve verbeterings
ideeën dankbaar.
Mocht U zo iets hebben , deelt U het ons dan a.u.b. mede. Dank U.

Text: H.V.P.